British Opens ursprung

I Old Tom Morris fotspår

Följ med oss på en linksupplevelse utöver det vanliga

Bring Back the Common Land

Ta med kompisgänget och upplev en unik linksupplevese i Skottland.
Att spela links är ytterligare en dimension i golfspelet – som spelet var från början. Man lär sig att bemästra elementen – vind, turf och hav.

Vi har spelat ett stort antal av linksbanorna på Brittiska öarna och kan skapa en upplevelse både i nutid och ur ett historiskt perspektiv.
Links är tradition – av respekt till de banorna vi besöker, anländer vi alltid i kavaj och slips. Vi byter sen om till golfkläder och efter ronden, byter vi om till kavaj igen, för att få tillträde till unika rum. Sådan är seden här.

Under fyra dagar kommer 12 personer att befinna sig i Golfens vagga – The Birthplace of the Open, onsdag 24 – lördag 27 april 2024.
Vi spelar på Kilmarnock GC, Glasgow Gailes GC och Prestwick GC. Två mästerskapsbanor – Glasgow Gailes är Final Qualification 2024 – samt banan där The Open föddes 1860.

Vi äter lunch med medlemmarna. I rum man annars inte för tillträde till. På kvällarna gör vi historiska studiebesök – till exempel till puben Red Lion där man träffades i oktober 1860 och tog beslut om The Open.

Vi väver ihop golfen med klubbhus, platser och personer i Prestwick som alla hör samman med Kärleken till Spelet.

För att skapa den rätta känslan har vi förträff på Frösåker i mars där vi lär känna varandra och föreläser om Linksspel innan ni själva får en lektion i vad det innebär att spela links.

En oförglömlig resa – ett minne för livet.