Platsen

Frösåker

Mälaren och Västmanland när det är som vackrast

När du svänger över sista ändmoränen och glider genom allén, ner mot Mälaren, möter du en Mälarvik i all sin prakt. Här finner du en historisk stenlada, byggd av ryska krigsfångar 1789, nu ombyggd till ett modernt designhotell med spa.

Historien om Frösåker börjar dock ännu tidigare, då Frejs åker, har anor från Vikingatiden. Den första bosättningen låg ovanför, vänster om ettans green idag. Vikingahamnen låg vid dammen, höger om där du idag puttar för birdie.

Du möter ett lugn och en skönhet som ofta tar andan ur dig. Du möter också en mästerskapsbana som har haft allt från tävlingar på Swedish Golf Tour, European Challenge Tour samt Ladies European Tour. Idag rankad 18 i Sverige och fantastisk i sin upplevelse och utmaning.

Året var 1987 och Christer Ral, fjärde generation bondson, funderar på vad framtiden för gården har i sitt sköte. På en golfmässa i Strängnäs, träffar han bandesignern Sune Linde och resten är historia. 1 juli, 1989 öppnar Frösåker Golfklubb sin bana och den blir snabbt populär bland Sveriges golfare. Jan Andhagen, gammal elitspelare, var med från start och utvecklade banan. På senare tid har Pierre Fulke och Adam Mednickson anlitats för att fräscha upp designen. Idag lovar vi att du som golfare får en naturskön, rolig och utmanande upplevelse när du spelar Frösåker.

Glöm dock inte bort juvelen i kronan – vår Linksbana. En helt unik upplevelse som Pierre och Adam skapade på en platt åker, är idag en puckelpist med alla möjliga utmaningar. Fylld av kullar, lutningar och små djupa bunkrar, förflyttar du dig till Skottland och ren golfglädje.

Missa inte boende, mat, spa, mästerskapsbanan men heller inte Linksbanan.

 

Film när TeeParty besöker Frösåker