Juniorträning

Golfglädje måste få börja tidigt!

Välkomna till en ny golfsäsong med juniorträning på Frösåker!

Det börjar närma sig att starta säsongen och vi ser verkligen fram emot att välkomna er alla tillbaka i träning. I år kommer upplägget vara liknande det för 2022 – vilket innebär att vi kommer att fortsätta att slå ihop två grupper för att se till att knyta kontakter mellan grupperna och lära oss att träna med nya kompisar.

Vi har i år dessutom en ny tränare i Ellinor Haag som kommer bidra med stor mängd energi och engagemang i junior-träningen.
Vi kommer anpassa grupperna efter ålder och skicklighet för att få till jämna grupper.

Träningsavgift: 2 090 kr för hela året. Anmälan är bindande. Vid anmälan anger du namn, adress, telefonnummer, komplett födelsedata, samt ett golf-id om du fått ett sådant.

Träningen kommer att ske på måndagar och torsdagar, kvällstid vecka 18 – 26, uppehåll i juli och därefter v 31 – 38.

Notera att vecka 24 är det juniorläger (frivilligt deltagande – separat anmälan på hemsidan) mån – tor och därför ingen kvällsträning.

Juniorträning Frösåker 2023:

Grupp1
Måndagar 18.45 – 20 & Torsdagar 19 – 20

Grupp2
Måndagar 18 – 19 & Torsdagar 18 – 19

Grupp3
Måndagar 17 – 18 & Torsdagar 17 – 18

Vi delar in grupperna i första hand efter kompetens/spelerfarenhet. I andra hand tar vi hänsyn till ålder och mognad. Vår erfarenhet är att det inte är någon nackdel att blanda åldrar och kön, utan bara fördelar. Skulle det bli överfullt, ökar vi bara antalet grupper

VI KOMMER SENAST 15 APRIL ATT MEDDELA GRUPPINDELNING

 

Välkomna till en ny golfsäsong med Golfkul!

På Frösåker älskar vi Golfkul och golf för de allra yngsta. Framför allt har vi oerhört bra möjligheter med dels en egen “knattebana” där vi spelar med lättare bollar och större hål – vem behöver inte det?
Vi har även Linksbanan, den perfekta lekplatsen för att komma igång med golfen.

Nytt för i år är att vi kommer att ha en låsbar sandlåda med låneklubbor och bollar, där alla som är med i verksamheten, kan låna klubbor och bollar hela året.
Vi startar på lördagar, med första träffen 13 maj, 13:00.

Planen är att våra utbildade tränare deltar och styr upp verksamheten de 3–4 första gångerna, sedan hjälper de föräldrar som känner sig trygga till att själva sköta Golfkul.
Minimalt med instruktion sker på denna nivå. Däremot är ledorden:

  • Glädje
  • Lek
  • Säkerhet

Målet är att vi ska ge barnen en smak av hur kul golf kan vara och vad själva spelet går ut på. Mer seriös instruktion kommer sen tidigast i 8–9 års ålder.
 
Anmälan för Juniorträning och Golfkul sker nedan.