Putter Fitting

Den viktigaste klubban i din bag

Putter Fitting

Mer än 40 % av dina slag på banan slås med din putter. Det finns med andra ord ingen klubba som påverkar din score mer än den.

Ingen annan klubba förtjänar mer kärlek, omvårdnad och noggrannhet. Att skräddarsy en putter handlar framförallt om att hitta rätt längd på klubban, rätt lie-vinkel på nacken – dessa två för att ditt sikte skall bli så bra som möjligt. Sen hittar vi rätt loft (lutning på slagytan) för bästa rull. Loft är individuellt, beroende på hur mycket eller lite du slår UPP på bollen.

Med idealisk loft, rullar du bollen renare och får bättre längdkänsla. Rull kan vi mäta i Trackman och här direkt se skillnad mellan olika loft och putters.


Längdkänsla kan också påverkas av ditt val av grepp och tjocklek på greppet. Här kan vi testa olika och låta dig känna skillnad själv. En ordentlig utprovning av putter, är också en lektion där du lär dig massor om puttning.

Det är också viktigt att du själv är delaktig i processen och att du själv får känna skillnad. Det är ändå ett långt och kärleksfullt förhållande vi skall skapa tillsammans!

Viktigt vid utprovning av putter:

  • Du väljer huvud – utseende och ljud
  • Rätt längd
  • Rätt lie vinkel ( nackens vinkel )
  • Rätt loft för bästa rull
  • Rätt grepp för känsla
  • Skaft

Vi jobbar med ett konceptet där vi kan skifta skaft, infästning och huvud samt  mäter slagen med Trackman – för att både känsla och fakta ska hjälpa dig i processen.

Från och med Säsong ´24 har vi samtliga Scotty Camerons modeller och längder hemma.

Custom Fitting – Matz Evenssson Golf Academy 60 minuter
Matz 900
Ida 850
Fredrik 750
Mathias 700